Irányított Biofilm Terápia

Fájdalommentes fogkőeltávolítás irányított biofilm terápiával

Az irányított biofilm terápia a ma alkalmazható legmodernebb fogkőeltávolítási és fogtisztítási eljárás, mely új szintre emeli a professzionális szájhigiénés kezelés fogalmát.

Beszéljenek helyettünk a képek...

Miért válassza Ön is az irányított biofilm terápiát?

Eljárásunk fájdalommentesen, nagyon kíméletes technológia segítségével tisztítja meg a fogakat a fogkőtől, lepedéktől és a legapróbb elszíneződésektől.

Fájdalommentes

Stressz és félelem nélküli, kíméletes és fájdalommentes kezelés.

Látványos és gyors

Nem időigényes az eljárás, már egy ülésben is érezhető, látványos eredményt ad

Tökéletes megelőzés

Rendszeres alkalmazásával korábban felismerhetők az esetlegesen kialakuló fogszuvasodások

Biofilm, a fogak láthatatlan ellensége

A biofilm, vagy dentális plakk egy olyan, szabad szemmel nem látható, baktériumokból és mikroorganizmusokból álló réteg, amely a fogfelületeken, a fogtömések, fogpótlások, fogszabályzó készülékek felszínén megtapadva egybefüggő bevonatot alkot, és még rendszeres fogmosással sem távolítható el maradéktalanul.

Ez a láthatatlan réteg idővel elmeszesedik, így képezi az alapját a fogkőnek, amely köztudottan a gyulladások és a fogszuvasodás okozója lehet. Emiatt fontos a fogbetegségek megelőzése és a szájunk egészségének megőrzése érdekében a biofilm rendszeres, célzott és irányított eltávolítása.

Dentálhigiéniás kezelés stressz és félelem nélkül? Igen!

Megmutatjuk, miben más az irányított biofilm terápia a hagyományos fogkőeltávolításhoz képest

Kíméletes az érzékeny fogakhoz

“No-pain” technológiájának köszönhetően pácienseink elfelejthetik a hidegre érzékeny fogak és a kopott fognyakak megtisztításával járó kellemetlenségeket

Maximálisan szövetbarát eljárás

A hagyományos ultrahangos depurátorral végzett kezeléshez képest durva dörzshatás nélkül távolítja el a biofilmet a fogközökből is

Alkalmas a mély tasakok kitisztítására

Ez a technológia a fogágybetegségek következtében vagy az implantátumok körül kialakuló mély tasakok kitisztítására is alkalmas

A fogágy hagyományos kezeléseinél a gyökérfelszínen a sejtregenerációra képes sejtek 65%-a marad meg, míg irányított biofilm terápia esetén a 94%-uk. Ezért sokkal hatékonyabb, szövetbarátabb.

Ismerje meg az irányított biofilm terápiát lépésről lépésre

1.LÉPÉS

Állapotfelmérés és diagnózis

Elsőként a fogak, az íny és a szájnyálkahártya teljes vizsgálata történik, hogy feltárjuk az esetleges problémákat és megállapítsuk a szükséges kezeléseket.

2.LÉPÉS

Láthatóvá tesszük a biofilmet

Feltérképezzük a problémás, illetve nehezen tisztítható területeket, ahol majd a kezelést fogjuk végezni.

3.LÉPÉS

Motiváció és személyes tanácsadás

A plakk és a fogkő keletkezése általában a helytelen fogmosásra vezethető vissza. Mi megmutatjuk a helyes fogmosási technikát, és tájékoztatjuk pácienseinket a megfelelő szájhigiénia otthoni fenntartásának lehetőségeiről.

4.LÉPÉS

Airflow eljárás

A tényleges kezelés során elsőként a festéssel láthatóvá tett plakktól, vagyis az éretlen, még el nem meszesedett fogkőtől szabadítjuk meg pácienseinket egy speciálisan kifejlesztett homokfúvó eljárással, ami egy finom por segítségével távolítja el az elszíneződéseket.

5.LÉPÉS

Perioflow eljárás

A következő lépésben az íny alatti biofilmréteget távolítjuk el, egy kimondottan erre a területre kifejlesztett homokfúvó készülékkel, amely alkalmas a mélyebb ínytasakok vagy az implantátumok körüli területek fájdalommentes megtisztítására is.

6.LÉPÉS

A kemény fogkő eltávolítása

A maradék kemény fogkövet a Piezon nevű eszközzel távolítjuk el. Ez a kíméletes eszköz egy vékony, lineárisan mozgó rezgőfejes készülék, melynek feje csak akkor lép működésbe, ha fogkövet érzékel, így elkerülhetjük az ép fogfelszínek felesleges érintését és a fájdalmat. 

7.LÉPÉS

Alapos ellenőrzés

Az elvégzett többlépcsős tisztítási folyamat után gondosan megvizsgáljuk a fogfelszíneket, ellenőrizzük, hogy minden terület megfelelően tiszta legyen, és hogy az összes fogkő illetve biofilm maradéktalanul eltávolításra került-e.

8.LÉPÉS

Kontroll

A kezelés után egyénileg megbeszéljük, mikor szükséges újabb kontrollvizsgálatra jönni, hogy megelőzzük a további fogászati problémákat. Előjegyezzük a következő alkalom időpontját, melyről pácienseink kérésére telefonos értesítést is küldünk, amikor aktuális lesz.

Milyen esetekben javasoljuk az irányított biofilm terápiát?

Fogszuvasodás megelőzésére

Forradalmian tisztítja meg a fogközöket és a fogak mély barázdáit, rendszeres alkalmazásával megelőzheti a fogkőképződést, a fogszuvasodást vagy a különféle fogágybetegségek kialakulását.

Fogágybetegségek kezelésére

Az Airflow eljárás még az íny alatt lerakódott biofilmet is képes hatékonyan és kíméletesen eltávolítani, akár 10 mm mélységig, így a paradontológia szakterületén is nagyon sok esetben alkalmazzák.

Elszíneződések mérséklésére

A kávé, tea vagy a dohányzás okozta foltok esztétikai és szájhigiéniai problémákat egyaránt okozhatnak. Eltávolításukra a biofilm terápia a leghatékonyabb módszer, amivel sokkal fehérebbek lesznek pácienseink fogai.

Fogpótlások tisztítására

Alkalmazásával nem csak a fogpótlások felszíne tisztul meg tökéletesen, de a porcelán héjak vagy a koronák selymesen fénylő csillogása sem kopik meg, hiszen a kezelés kíméletes, és nem okoz karcolásokat.

Implantátum körüli gyulladás ellen

A kezelés segíthet a peri-implantitis megelőzésében vagy ha az implantátum körül kezdeti gyulladás alakul ki, mivel az implantátum körüli tasakok hatékonyan, a műgyökér sérülése nélkül tisztíthatók.

Fogszabályzó viselése esetén

Rögzített fogszabályzó viselésekor a nehezen elérhető felületek és brackettek körüli lerakódások illetve fogkő eltávolítására nagyon hatékony megoldás, minden kellemetlenség nélkül.

A SZÉK MELLETT: IRÁNYÍTOTT BIOFILM TERÁPIA

Olvassa el szakmai cikkünket az irányított biofilm terápiáról.

Jelentkezzen be hozzánk

Jelentkezzen be a Dr. Veress Fogászatra biofilm terápiára

Hívjon minket hétfőtől péntekig 8-15 óra között a
+36 34 380-044 telefonszámon

1.LÉPÉS

Telefonos bejelentkezés

Forduljon hozzánk bizalommal, rendelőnkben páciens koordinátorunk készséggel várja hívását hétfőtől péntekig, 8-15 óra között a +36 34 380-044 telefonszámon.

2.LÉPÉS

Időpont egyeztetés

Miután az első hívás során felvettük bejelentkezését, megbeszélünk egy Önnek is megfelelő konkrét időpontot a kezelésre.

3.LÉPÉS

Fájdalommentes kezelés

Személyes konzultációnk alkalmával megvizsgáljuk fogainak jelenlegi állapotát, majd a 8 lépéses protokoll szerint elvégezzük az irányított biofilm terápiás kezelést.

Egészséges fogak egy életen át, stressz és fájdalom nélkül

A világújdonságnak számító irányított biofilm terápiának köszönhetően végre bátran és szívesen járnak dentálhigiéniai kezelésekre az érzékenyebb fogú páciensek is.

Jelentkezzen be hozzánk, ha szeretne részese lenni a mai legmodernebb fájdalommentes fogtisztítási kezelésnek, ami segít fenntartani a szájüreg egyensúlyát és hosszútávú egészségét.