Dr. Veress Fogorvosi Stúdió, Tata

Élethű fogpótlások

Napjainkban a modern fogászat egyik célja a rágófunkció helyreállítása mellett a minél tökéletesebb esztétikai hatás elérése. Az esztétika a fogászatban elsősorban a fogak színével, formájával, helyzetével kapcsolatos fogalom. Az elmúlt időszakban a fogászati anyagok és technológiák területén bekövetkező rohamos fejlődés hatására a funkció helyreállítása mellett előtérbe kerültek az esztétikai szempontok is. Ennek eredményeként lehetőségünk nyílt olyan fogpótlások elkészítésére, melyek teljesen utánozzák az eredeti fogak megjelenését eltüntetve a fogászati beavatkozások esetleges nyomait. 

Fogászati stúdiónkban az esztétikai szempontok különösen kiemelt szerepet játszanak, azonban sosem írhatják felül a biológia és a funkció által meghatározott kritériumokat. Ennek értelmében úgy is fogalmazhatunk, hogy az esztétikum és a funkció nálunk kéz a kézben járnak. Számunkra az Ön szájüregének, rágószervének valamint teljes szervezetének egészsége az első és legfontosabb. Hiszen mit ér egy szép fogmű, ha nem lehet együtt élni vele, olyan zavaró?

Ebből adódóan fogpótlásaink elkészítése során a „minimál invazív” szemléletet követjük. Ez annyit jelent, hogy a saját fog fogpótláshoz (koronához/héjhoz/hídhoz) való előkészítése során csakis annyi foganyagot távolítunk el, ami minimálisan szükséges, vagyis a lehető legtöbb saját foganyag  megőrzésére kerül sor. 

Az előkészítés során a vállas előkészítési technikát alkalmazzuk, mellyel a fogágy teljes körű védelme megvalósítható. Ez a modern preparálási forma fogtechnikus kollegánk számára egyértelműen megmutatja az általunk preparált és preparálatlan felszín határát. Ennek és a fogtechnikai munkafolyamatok során alkalmazott CAD/CAM technológiának köszönhetően fogpótlásainknak pontos széli záródást, ezáltal jelentősen hosszabb élettartamot és egészséges fogágyat tudunk biztosítani.  

Utóbbi technológia egy számítógép által támogatott tervezést és gyártást takar, így a legminimálisabbra csökkent az emberi tévedés lehetősége. A cirkónium korona tervezése és gyártása teljesen új alapokat kapott, mely sokkal nagyobb (ezred milliméter) pontosságot eredményezett a fogpótlások kialakítása során, mint eddig bármikor.

Alapelvünk a diszkréció, így a végleges fogpótlás elkészülte előtt pácienseink természetesen minden egyes kezelés után ideiglenes fogpótlással a szájukban távoznak.

Kérjen időpontot személyes konzultációra

Hívjon minket hétfőtől péntekig 8-15 óra között a +36 34 380-044 telefonszámon.